Omgeving Abdij Hotel Rolduc

Historische rondleiding door de abdij

Wil je meer weten over de stichter van Rolduc, Ailbertus, en de Augustijner Koorheren? Wat deden de eerste Hertogen van Limburg op Rolduc? Waar werd de eerste steenkool ontgonnen? Onze gids neemt je, gedurende anderhalf uur, graag mee in het imposante verleden. Je komt zo op plekken waar normaal geen toegang toe is. Wekelijks vindt er een Nederlandstalige, historische rondleiding plaats.

Een groepsrondleiding aanvragen kan via info@bcrolduc.nl.

Abdij Rolduc als uitvalsbasis voor jouw wandel- of fietsroute

Wist je dat er niet enkel op het domein, maar ook rondom, veel te ontdekken en beleven valt? Start daarom jouw fiets- of wandelroute vanuit Rolduc en ga de omgeving in. Veel wandelroutes starten en eindigen bij de abdij of slechts enkele minuten verder. Abdij Rolduc maakt deel uit van het Hertog Limburg Pad en het Abdijwijnpad. Bij de receptie kan je terug voor de nodige info en voor een wandelboekje.

Liever fietsen? Ook dan ben je bij Rolduc aan het juiste adres. We zijn zelfs een ANWB fietsservicepunt. Dit houdt in dat we een gratis fietsservicebox ter beschikking stellen waarbij je eenvoudige reparaties aan je fiets zelf kan uitvoeren. Verder is er een fietslaadpunt aanwezig en stal je je fiets veilig in onze afgesloten fietsenstalling.

Graag een lunchpakket mee voor onderweg? De receptie vertelt je graag over de mogelijkheden.

GaiaZOO

In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke dieren. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor jong & oud. De dieren zijn er in alle vormen, maten en kleuren. In GaiaZOO ontmoet je 150 verschillende diersoorten, van A(ap) tot Z(ebra). Alle dieren bezocht? Speelplezier in overvloed! 

Continium Discovery Center

In Continium discovery center is genoeg te beleven. Bind de strijd aan met robots in de Explore Zone, ontdek het verleden in de Hall of Fame of ontdek de ruimte! Ga snel self ontdekken wat er nog meer te beleven valt!

Mondo Verde

Dieren, attracties en de mooiste tuinen van over de hele wereld. In Mondo Verde zie je het allemaal op één dag! In dit familiepark is van alles te zien en te doen voor zowel jong als oud. Wist je dat onbeperkt eten inbegrepen is in je toegangsticket?